Циципас е първият финалист в Рим след обрат над Зверев

...
Стефанос Циципас се класира за финала на силния тенис турнир
Коментари Харесай

Стефанос Циципас се класира за финала на силния тенис турнир от сериите Мастърс 1000 в Рим, след като постигна обрат срещу Александър Зверев – 4-6, 6-3, 6-3, за два часа и половина игра.
Стефанос Циципас.
Гъркът, пети в световната ранглиста, изостана в частите от германеца, който заема третата позиция в класацията на АТП след пробив в седмия гейм на откриващата част. Двамата започнаха сблъсъка помежду си в италианската столица с шест поредни гейма без пробиви, но Зверев дочака своя момент и направи брейк, а след това не погледна назад и спечели сета. Във втория нещата се обърнаха и Циципас подобри качеството на играта си, което доведе до ранен пробив, оказал се достатъчен за успех в частта.

Решителният трети сет започна без пробиви в първите четири гейма, но след това шампионът от Монте Карло нанесе своя удар, а впоследствие направи още един пробив за край на мача в своя полза. Така, Циципас се реваншира за загубата си от Зверев в полуфиналите на Мастърса в Мадрид миналата седмица, когато отстъпи в три сета. Той спечели осми от 12-те си сблъсъка с германеца, като разликата днес дойде при спечелените точки на втори сервис – 61% срещу 42% в полза на петата ракета в света.

Циципас ще играе за първата си титла в Рим и общо девета в кариерата, а негов съперник в спора за трофея ще бъде победителят от втория полуфинал между световния номер 1 Новак Джокович и норвежеца Каспер Рууд. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР