цитира висши служители, работещи в администрацията на Байдън, които заявяват,

...
цитира висши служители, работещи в администрацията на Байдън, които заявяват,
Коментари Харесай

„Файненшъл таймс“: САЩ подготвят санкции срещу близки сътрудници на Путин

цитира висши чиновници, работещи в администрацията на Байдън, които декларират, че глобите ще бъдат разисквани дружно от Вашингтон в съгласуваност с други западни съдружници при положение на такава инвазия.

„ Идентифицираните от нас лица са в или покрай вътрешните кръгове на Кремъл и играят роля във вземането на държавни решения или са минимум съучастници в дестабилизиращото държание на Кремъл “, разкриха американските чиновници.

Служителите на администрацията не показаха имената на въпросните съветски олигарси и доближени, само че споделиха, че доста от тях са „ изключително уязвими цели заради задълбочените им финансови връзки със Запада “.

„ Санкциите ще ги откъснат от интернационалната финансова система и ще подсигуряват, че те и членовете на техните фамилии към този момент няма да могат да се любуват на преимуществата да трансферират парите си на запад и да посещават елитни западни университети “, споделиха висшите чиновници на администрацията на Байдън.

Мерките против съветски олигарси ще дойдат в допълнение към по-широките наказания против браншове на съветската стопанска система, в това число банкиране и енергетика, които Съединени американски щати и техните съдружници разискват от седмици.

Плановете на Щатите се появяват, когато съветски олигарси попаднаха в полезрението и на Обединеното кралство за наказания при положение на навлизане в Украйна.

Превод и редакция: Веселка Иванова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР