Цитати на 35-ия американски президент валят от Facebook стената на

...
Цитати на 35-ия американски президент валят от Facebook стената на
Коментари Харесай

От “Тръбата е цяла” до цитати на Кенеди: Какво става с Facebook-а на Стефан Янев?

Цитати на 35-ия американски президент валят от Фейсбук стената на Янев към този момент дни наред. Всичко стартира в понеделник, когато създателят на въпроса “Защо тръбата е цяла ” написа: 

 

“Или човечеството ще завърши с войната, или войната ще завърши с човечеството ” - Джон Ф. Кенеди

 

Малко по-късно Янев пусна фотография на икона, с който изрече съболезнования на околните на убития български граничар Петър Бъчваров.

Ден по-късно водачът на " Български напредък ", който съгласно потребителите " има харизма на ледник " пуска нов откъс на Джон Кенеди: 

" Проблемите на света не могат да бъдат решени от скептици или циници, чиито хоризонти са лимитирани от очевидните действителности. Нуждаем се от хора, способни да мечтаят за неща, които никой не е виждал " - Джон Ф. Кенеди.

Изглежда Янев е изключително въодушевен от някогашния американски президент, само че не е ясно в какъв подтекст разгласява тези цитати.

“Най-големият зложелател на истината постоянно е не лъжата – преднамерена, подла и безчестна, а митът – резистентен, занимателен и ефимерен " - Джон Ф. Кенеди.

Цитатът се появява преди два дни. 

Днес Янев още веднъж разгласява думи на някогашния американски държавен глава:

“Данте един път сподели, че най-горещите места в пъкъла са непокътнати за тези, които в интервал на морална рецесия резервират своята индиферентност ".

 

Изглежда честен компас и политическо ентусиазъм за Янев се явява точно Джон Кенеди. Преди да стартира да пуска цитати на американския общественик Янев се опира на неговите думи, когато става обект на “безумен хейт ” поради поста му за мъжка Задушница: 

 

 

Вчера след поста ми по отношение на мъжка Задушница по мой адрес се изсипа безразсъден ХЕЙТ. Откъде тази ненавист? Откъде тази неприязън?

 

Тролски мрежи, регистрирани през юни-юли 2018 година (за хората от " Мрежата " са ясни притежатели и поръчителите), изляха тонове отрова през осведомителната система. ЗАЩО? 

 

Отговорът за мен е явен: КОЙТО ПЛАЩА, ПОРЪЧВА МУЗИКАТА! 

 

Ясно е, че имам съперници, които са ме " поръчали " - това е част от играта. Когато съм приел да стана обществена персона, съм поел и риска да вземам участие в сходни " игри ", за които би трябвало да заплащам с цената на персоналния си комфорт. Заболя ме, когато другояче действителни хора с действителни профили, манипулирани от Поръчителите, се връзват на тяхната агитация. Зададох си въпроса: Как по този начин маргинали и психопати дефинират дневния ред на обществото? Защо го позволяваме?

 

Отговорът, който открих за себе си, е, че се загубихме в размера на постъпваща информация и станахме подвластни на правилото " Пише го, значи е правилно! ", допуснахме да станем част от безумието интернет навалица.

 

Как да излезем от обстановката? Какво е решението? Отговорът, който ми изплува, е откъс от  Дж.Ф.Кенеди: " Никога не питай какво страната е направила за теб, а какво ти си направил за страната! ". 

 

На 22.11.1963 година в Далас скоропостижно умря най-младият и новаторски президент на Съединени американски щати. От през днешния ден, до 22.11.2022 година,  ще качвам по един негов откъс и ще го видоизменявам към мислещата и искаща истината част от мрежата.

 

“Никога не питай какво ми споделя постът насреща, а какво личността зад него е направила за обществото! ”.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР