Цитаделата на инките Мачу Пикчу, главната туристическа забележителност на Перу,

...
Цитаделата на инките Мачу Пикчу, главната туристическа забележителност на Перу,
Коментари Харесай

Отварянето на Мачу Пикчу за туристи се отлага

Цитаделата на инките Мачу Пикчу, основната туристическа забележителност на Перу, няма да бъде отворена за визити от 1 юли, както бе оповестило държавното управление, съобщи Франс прес, като се опозва на локалните управляващи.

Правителството беще оповестило предходната седмица желанието си да отвори обекта за туристи на 1 юли, ограничавайки броя на посетителите до 675 дневно. Гидовете на Мачу Пикчу имаха намерение да стачкуват през днешния ден против решението, заявявайки, че са изложени на нараснал риск.

Отварянето за туристи се отсрочва заради закъснение в използването на санитарните ограничения и опасенията на популацията в покрайнината от заразяване,според локални медии. Администрацията на обекта е взела решението по искане на управляващите на провинция Куско, където се намира Мачу Пикчу.

Отварят Мачу Пикчу за туристи на 1 юли

"Обектът няма да отвори на 1 юли ", съобщи кметът на окръг Мачу Пикчу, Дарвин Бака Леон, който съобщи, че нужното съоръжение, да вземем за пример проби, още не е налично, а губернаторът на провинция Куско Жан Пол Бенавенте съобщи, че държавното управление на Перу занапред би трябвало да утвърди протоколи за отварянето. "Няма планувана публична дата ", акцентира той.

Вчера броят на умрелите от ковид в Перу надмина 8000, заяви министерството на опазването на здравето - броени часове преди плануваното за през днешния ден отваряне на комерсиалните центрове след 99 дни на карантина.

Със 184 умряли през последните 24 часа броят на смъртните случаи в страната доближи 8045, а на инфектираните - 254 936 с 3598 нови случаи.

Перу е втора измежду страните в Латинска Америка след Бразилия по броя на инфектираните, и трета по броя на смъртните случаи след Бразилия и Мексико. Според данните на министерството в болница в Перу се намират 10 566 пациенти, наранени от КОВИД-19, а здравната система е на ръба на колапса, изключително заради липса на О2 за лекуване на тежките форми на заболяването. Около 70 % от случаите са в Лима и в пристанищния град Каляо покрай столицата, където живее една трета от популацията на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР