Цистерни на пловдивските общински предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“

...
Цистерни на пловдивските общински предприятия „Чистота“ и „Градини и паркове“
Коментари Харесай

76 тона вода изпрати Община Пловдив за гасене на пожарите в ...

Цистерни на пловдивските общински предприятия „ Чистота “ и „ Градини и паркове “ се включиха в потушаването на вчерашните пожари в Старосел и Кръстевич, като осигуриха 76 тона вода за гасене на огнената буря.

Това стана по предписание на кмета Здравко Димитров. Заместник-кметът Тодор Чонов и шефовете на двете предприятия – Димитър Георгиев и Веселин Козарев, направиха незабавна организация, с цел да окажат подпомагане.

Сигналът беше получен в 17:00, а час по-късно екипите към този момент пътуваха към двете села край Пловдив. От „ Чистота “ бяха изпратени 5 цистерни с по 8 т вода, а от „ Градини и паркове “ – 2 цистерни по 12 т, една – 6 т, и 2 – по 3 т. Цистерните бяха разпределяни на съответните места по предписание на Пожарната.

„ Оказаната помощ е просто скъпа. Тази вода беше доста нужна за гасенето на пожарите, защото водоизточникът в Кръстевич е съвсем пресушен “, разяснява шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ комисар Георги Мангараков.

По думите му ситуацията тази заран е спокойна, само че продължава да се следи. Цистерни на „ Чистота “ и „ Градини и паркове “ и през днешния ден остават на дежурство в двете села.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР