Цистерна с гориво се обърна във вчерашния ден на кръгово

...
Цистерна с гориво се обърна във вчерашния ден на кръгово
Коментари Харесай

Пред bTV: Говорят пожарникарите, изгасили горящата цистерна с гориво


Цистерна с гориво се обърна във вчерашния ден на кръгово кръстовище в Костинброд. В непосредствена непосредственост до мястото на случая има детска площадка и поликлиника.

Иво Кръстанов и Стефан Чакъров са от дежурната промяна пожарникари, когато цистерната се прекатурва. Реагират за минути, дружно с екипите на полицията, пътната помощ и енергото.

„ Цистерната гореше мощно. Имаше мощен разлив на гориво с висока температура, а вятърът помагаше в допълнение за тази затруднена конюнктура “, изясни пред bTV пожарникарят Иво Кръстанов.

Снимка: Редакторски екип


Екипът незабавно локализира пожара и прави опит да предотврати изтеклото гориво да се популяризира на по-голяма повърхност.

Снимка: Редакторски екип


„ При такива катастрофи ситуацията е доста тежка от позиция на параметрите na температура и топлота, които се развиват в една такава обстановка. Работата ни е такава, че в случай че не рискуваме, няма по какъв начин на 100 % да свършим нещо “, добави комисар Георги Иванов, шеф на РДПБЗН-София.

Снимка: Редакторски екип


24 часа след случая още личат следите от разлятото гориво, само че придвижването в кръговото кръстовище към този момент е възобновено. Пожарникарите, пристигнали първи на мястото, не се усещат герои.

„ Това се желае от нас - да запазим хладнокръвие, с цел да може всичко и за хората да бъде наред “, изясни пожарникарят Стефан Чакъров.

Снимка: Редакторски екип


Огнеборците са безапелационни, че сходни катастрофи се овладяват мъчно, поради хилядите литри гориво в разхерметизираната цистерна, високата температура и интензивното горене.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР