ЦИК влезе в обяснителен режим защо е назначавала руски шпиони

...
ЦИК влезе в обяснителен режим защо е назначавала руски шпиони
Коментари Харесай

ЦИК влезе в обяснителен режим защо е назначила руски шпиони за вота в чужбина

ЦИК влезе в пояснителен режим за какво е назначавала съветски шпиони за вота във Англия. Учудващо, от комисията са спокойни, че българите с по няколко паспорта не влияели на резултати. Очевидно от органа, който би трябвало да се погрижи за почтени избори са склонни да имат вяра на съветски сътрудници и да се пробват да измият петното, което беше хвърлено върху институцията. Реакцията на ЦИК наподобява параноична, защото надали някой е очаквал чиновниците ѝ да се занимават с контраразузнаване.

Лица с имена Катрин Николаева Иванова и Бисер Максимов Джамбазов са назначавани за членове на СИК отвън страната в интервала 2015 – 2021 година, в това число секретар, заместник-председател и ръководител, оповестиха от комисията.Централната изборна комисия преди назначение на СИК отвън страната прави инспекция дали препоръчаните за членове лица дават отговор на условията на закона, оповестява БГНЕС.

Централната изборна комисия не приема внушенията, че е допустимо обособени лица да са в положение да въздействат на резултатите от изборите посредством присъединяване си в състава на секционна изборна комисия. В Изборния кодекс има планувани задоволително гаранции, възпрепятстващи сходна опция, прецизират от ЦИК.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР