ЦИК успя да свърши своята работа според възможностите си за

...
ЦИК успя да свърши своята работа според възможностите си за
Коментари Харесай

ЦИК трябва да подобри организацията на гласуването в чужбина

ЦИК съумя да свърши своята работа съгласно опциите си за тези два месеца. Това съобщи пред БНТ  ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова по мотив желаната оставка на Изборната комисия.

" Смятам, че успяхме да организираме провеждането на изборите, не считам, че сме се провалили, има какво да се желае, аз също считам, че във връзка с гласуването отвън страната ЦИК би трябвало да постави оптимално старания при последващи избори, да усъвършенства организацията ", сподели Нейкова.

По отношение на организацията с приемането на протоколите от секциите отвън страната Нейкова сподели, че от години има усложнение ненапълно поради съществуването на така наречен междинно звено, " основава се един краткотраен информационен пункт, където идват всички сканирани протоколи ".

Председателят на ЦИК сподели, че ще бъде изработен разбор най-много на времето, на придвижване на документите и всичко допустимо да се усъвършенства тази част от активността.

" Да се съкрати времето, през което тези документи от съответната СИК постъпват в този краткотраен информационен пункт, от него към ЦИК и противоположното към секционните комисии ", разяснява Нейкова.

Според нея не би трябвало да се позволява при идващите избори толкоз членове да чакат така наречен освобождение, с цел да могат да изоставен изборното помещение.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР