ЦИК прие скандално решение, с което затвърждава съмненията, че премахването

...
ЦИК прие скандално решение, с което затвърждава съмненията, че премахването
Коментари Харесай

Б. Божанов: ЦИК със скандално решение - само една колона ще показва общия резултат от вота - хартия+машина

" ЦИК одобри скандално решение, с което затвърждава подозренията, че премахването на машинното гласоподаване има цели, разнообразни от оповестените. Протоколът, в който се вписват резултатите от секционните комисии, ще има единствено една колона - с общия резултат от хартия+машина. Без да има индикация какъв брой гласа са от хартия и какъв брой от машина. Това прави съвсем невероятно използването на автоматизирани инспекции (контроли) в РИК, с които да се ревизира дали най-малко машинните гласове са изброени правилно. " Това написа във Facebook някогашният министър на електронното ръководство в държавното управление на Кирил Петков Божидар Божанов.

 

Думите на Божидар Божанов са във връзка днешния скандал, след който говорителят в Централната изборна комисия Цветозар Томов напусна.

 

Божидар Божанов коемнтира: " Още повече, че секционните комисии ще вършат механически неточности при сумирането и това няма да може да бъде засечено. Така ЦИК маскира кашата, която сътвори хартиената коалиция. Поради това решение Цветозар Томов подаде оставка от поста " представител " на ЦИК и считам, че този ход е верен поради сериозността на обстановката. "

 

Божанов уточни: " Обсъждаме обжалване на решението на ЦИК, тъй като то опонира на здравия разсъдък и на духа на Изборния кодекс и ще сътвори още повече съмнение в изборния развой. "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР