Цигуларката Зорница Иларионова ще свири на сцената на Сити Марк

...
Цигуларката Зорница Иларионова ще свири на сцената на Сити Марк
Коментари Харесай

Зорница Иларионова и Мария-Елена Средева свирят в Сити Марк Арт Център на 4 април

Цигуларката Зорница Иларионова ще свири на сцената на Сити Марк Арт Център на 4 април от 19:30 часа дружно с българската пианистка Мария-Елена Средева. За предаването " 12+3 " по " Хоризонт " Иларионова издаде детайлности:

„ Цигулката, с която изсвирвам, ми е предоставена от българския лютиер Владо Тилев. Тя е от британска сбирка. Изработена е през 1800 година от британски занаятчия, само че, за жалост, това е последният концерт с тази цигулка, защото би трябвало да я върна назад. Малко ми е мъчително, защото инструментът е прелестен и се усещам в действителност доста комфортно и прелестно с него, поради всички концерти, които имах опция да изсвиря на този инструмент. Но подобен е животът и аз се надявам, че ще мога да получа след известно време и различен заслужен на този инструмент, също толкоз прекрасен. Надявам се да имам опция да се сдобия и с различен инструмент “

Цигуларката съобщи, че се старае да не прави разлика сред излизането пред аудитория и това за конкурс, макар че ситуацията е друга:

„ Всяка една сцена е сложна. Всяка сцена е отговорност и без значение дали свириш пред 10 индивида или пред 10000, за мен, чувството, вълнението, отговорността е безусловно една и съща. Дори единствено един човек да има в залата, този човек заслужава да му дадеш да му дадеш най-хубавото, което можеш, да усети цялата страст,  цялата магия, посланието, което носи музиката “.

Иларионова показа и бъдещите си цели:

" За благополучие, ние сами си слагаме хоризонтите и границите. Аз считам, че сама по себе си музиката, изкуството няма граници. Точно това е най-ценното и най-хубавото в тази специалност - че постоянно можеш да се развиваш, да търсиш нови неща, да откриваш, да вървиш все по-напред и все по-нагоре и да израстваш. За мене това е извънредно скъпото в тази специалност и подаръкът, който можем да получим - че действително в никакъв случай не свършва, няма край и постоянно може да се стремиш да направиш нещата още по-хубаво и още по-различно, тъй че сме щастливи с тази специалност ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР