Цифрите в тежките ПТП и ранените участници в движението от

...
Цифрите в тежките ПТП и ранените участници в движението от
Коментари Харесай

Инспектор Близнаков: Над 570 шофьори с алкохол и наркотици, хванати по празниците

Цифрите в тежките ПТП и ранените участници в придвижването от 23 декември до 1 януари демонстрират наклонност към понижаване. 27 по-малко са тежките катастрофи, а 34 по-малко са ранените. Хванати за алкохол и наркотици са над 570 души. Миналата година са били към 450. Това сподели за NOVA главен контрольор Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция ".

По думите му протичащото се по пътищата е отражение на протичащото се в цялото общество. " Трудно може да се каже дали 18-те починали в интервала на празниците са поради шофиране след приложимост на алкохол. За същия интервал през миналата година са били 16. Ефективността на контрола по пътищата се е покачила. Уредите ни улавят всички наркотични субстанции, колкото повече ускоряваме контрола, зачестяват водачите с опиати и алкохол. Не мислят за живота на останалите ", уточни той.

Според него е имало случай на лидер заловен за 18-ти път зад кормилото с алкохол, който най-после умира в ПТП. " Шофирането би трябвало да е виновна активност. Много са случаите на катастрофи, възниквали след приложимост на телефони. Разсейването е огромен камшик. Трябва да възпитаме децата си да съблюдават разпоредбите и да сме деликатни. Когато възникне едно ПТП, съвсем постоянно отговорен е лидера. Нека когато някой види нередности на пътя, да алармира ", прикани контрольор Близнаков. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР