Церемонията за раздаването на наградите Златен глобус в неделя ще

...
Церемонията за раздаването на наградите Златен глобус в неделя ще
Коментари Харесай

Сексуалното насилие хвърля сянка над наградите "Златен глобус"

Церемонията за раздаването на премиите " Златен глобус " в неделя ще бъде първият тест за това по какъв начин кино промишлеността ще реагира на половия тормоз, всеобщо публикуван в бизнеса.

Жени възнамеряват да носят черно на аления килим, с цел да показват поддръжката си към жертвите – както сподели Ева Лонгория, " Време е за взаимност, не за мода ". Една от огромните организации анулира празненството си, отдадено на " Златните глобуси ", с цел да финансира вместо това фонд за правна отбрана на потърпевши.

Знаменитости и продуценти, които в миналото са били авторитетни, се оказаха упрекнати в непочтено държание, прогонени от филми и сериали или подценени в номинациите. Сред тях – Харви Уайнстийн, против който свидетелстват над 70 дами. Той отхвърля да е правил секс без единодушието на другата страна.

До него се подрежда и Кевин Спейси, от който се оплакаха над 30 мъже. В опит да потуши първите обвинявания той се извини на един от потърпевшите и разгласи, че е " избрал да живее живота си като гей мъж ", само че лавината обвинявания провокира премахването му от към този момент готовия филм All the Money in the World и уволнението му от сериала " Къща от карти ", както и следствие в един от лондонските театри, в които е играл.

" Винаги съм гледала на сезона на премиите като на съвършен дребен балон, в който всичко е магично и красиво, тъй като става въпрос за филми. Сега осъзнаваме, че си имаме лични проблеми, по които да работим ", разяснява пред " Ройтерс " сценаристката Емили Гордън.

Най-тежката задача в неделя се пада на водещия на премиите Сет Майърс, който не би могъл да пренебрегва свадите, само че би трябвало да организира радостна гала.

Конфликти има и в актьорската колегия – Мат Деймън бе подложен на критика, задето означи, че обвиняванията в обезчестяване и в неудачни докосвания не могат да бъдат сравнявани; Роуз Макгауън пък атакува Мерил Стрийп, задето е мълчала за държанието на Уайнстийн.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР