Церемонията, в която 240 деца от цяла България получиха първо

...
Церемонията, в която 240 деца от цяла България получиха първо
Коментари Харесай

14 000 души се стекоха в Раковски да видят и да се порадват на папа Франциск

Церемонията, в която 240 деца от цяла България получиха първо причестяване персонално от папа Франциск в храма " Пресвето сърце Иисусово ", бе следена от към 700 души в църквата и близо 14 000 души по улиците на град Раковски, стекли се за визитата на Светия отец. Това оповестиха уредниците.

" Вие, скъпи деца, сте пристигнали тук от всяко кътче на тази Земя на розите, с цел да участвате в този чудноват празник, който - сигурен съм, няма да забравите в никакъв случай. Вашата първа среща с Исус е тайнственото причестяване ", обърна се Светият отец към децата, задачите в бяло. 

" Виждам ви облечени в бели облекла - това е прекрасен и значим знак, облечени сте като за празник. Първото причестяване е на първо място празник, с който честваме Исус, който пожела да остане постоянно до нас и в никакъв случай няма да ни изостави. Има чудеса, които могат да се осъществен единствено в случай че имаме като вашето сърце - способно да споделя, да мечтае, да се доверява и да уважава другите. 

Да приемеш първо причестяване значи да желаеш всеки ден да си все по-близо до Исус, да пораства другарството ти с него и да помагаш на другите да се любуват на другарството, което желае да ни подари. Господ се нуждае от вас, с цел да може да извърши чудото да подари своята наслада на вашите близки и другари ", съобщи още папа Франциск. 

След церемонията в " Пресвето сърце Иисусово " папата излезе на улицата измежду множеството, охраняван зорко. Както е особено за папа Франциск, той подаде ръка и поздрави десетки присъстващи, като се спираше ухилен пред загражденията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР