Центровете за данни на Equinix ще оперират при температура около

...
Коментари Харесай

Нова инициатива прави центровете за данни по-енергийноефективни


Центровете за данни на Equinix ще оперират при температура към 27 градуса по Целзий
(снимка: Equinix)

Доставчикът на цифрова инфраструктура Equinix стана първият оператор на колокационни центрове за данни, който поема ангажимент за по-ефикасни стандарти за температура и мокрота. Компанията ще понижи общото ползване на сила посредством увеличение на работните температурни диапазони в своите центрове за данни.

Equinix ще стартира неотложно да извършва проекта си с установяване на многогодишна световна пътна карта за топлинните интервенции в своите дейта центрове. Целта е реализиране на доста по-ефикасно изстудяване, както и понижаване на въглеродните въздействия. С течение на времето се чака тази самодейност да разреши на хиляди клиенти на Equinix да понижат въглеродните си излъчвания от обсег 3, свързани с техните интервенции в центровете за данни.

ИТ оборудването в центровете за данни, в това число рутери, сървъри и масиви за предпазване, излъчва високи равнища на топлота, което постанова потребление на постоянни системи за изстудяване. „ Повечето центрове за данни оперират в границите на ограничаващи диапазони на температура и мокрота. В резултат на това имаме среди, по-хладни от нужното ”, уточни Роб Брадърс, програмен вицепрезидент, „ Услуги в центровете за данни ”, Equinix.

Компанията ще работи с бизнеса, с цел да промени метода, по който се преглеждат оперативните температури в границите на центровете за данни, тъй че браншът да обезпечи оптимални равнища на обслужване за сериозно значима цифрова инфраструктура, като в същото време се усъвършенства ефикасността в центровете за данни.
още по темата
„ Оптимизирането на температурите в центровете за данни ще докара до по-ефикасни интервенции, от което изгода ще има както за бизнеса, по този начин и за планетата ”, разяснява самодейността Сю Престън, вицепрезидент и общоприет управител,  „ Консултативни и професионални услуги ” в HPE.

Като част от самодейност за резултатност Equinix чака оборудванията да оперират на към 27 градуса по Целзий, уеднаквявайки оперативните ограничавания в своето портфолио от центрове за данни с световно признатите граници на стандартите A1A от Американското сдружение на инженерите по отопление, изстудяване и климатизация (ASHRAE).

Когато се комбинира със съществуващите начинания на Equinix като усъвършенстване на потреблението на външните температури на въздуха за изстудяване на центровете за данни, тази нова самодейност ще способства за цялостната резистентност на центровете за данни посредством усъвършенствания, измерени с успеваемостта на потреблението на сила (PUE). PUE се явява промишлен стандарт за енергийна успеваемост, който мери общото количество сила, употребявано от центъра за данни, разграничено на мощността, употребена за работа на ИТ оборудването.

„ Нашите охладителни системи дават отговор за близо 25% от общото ни енергийно ползване в световен проект. С тази нова самодейност можем интелигентно да настроим термостата в центровете ни за данни по същия метод, по който потребителите постъпват в домовете си. След въвеждането ѝ в актуалните ни центрове за данни, ние чакаме усъвършенствания на енергийната успеваемост с до 10% на разнообразни места ”, уточни Рауф Абдел, изпълнителен вицепрезидент, „ Глобални интервенции ” в Equinix.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР