Централното ръководство на Българския футболен съюз ще се събере в

...
Централното ръководство на Българския футболен съюз ще се събере в
Коментари Харесай

Изпълкомът на БФС се събира под масов натиск за смяна на властта

Централното управление на Българския футболен съюз ще се събере в 13 ч. в понеделник, за първи път след големия скандал към митинга против Борислав Михайлов и неговото чуване в Народното събрание.

Изпълкомът на БФС би трябвало да дефинира дата за нов конгрес на футболната асоциация, само че и до момента не е ясно кой ще го провежда. Очаква се той да се организира през февруари 2024.

Михайлов и неговото обграждане отхвърлят да подадат оставка макар всеобщото публично неодобрение, което беше изразено и от депутатите в Комисията по младежта и спорта в Народното събрание.

Не е ясно и дали настоящият Изпълком въобще може да привиква конгрес поради към този момент 2-годишния спор за легитимността му.

В Търговския указател си остава вписан единствено остарелият състав на комисията, определен още през 2018 година Три години по-късно под напън от Димитър Бербатов обаче Михайлов беше заставен да свика конгрес, на който и беше определен нов изпълком.

В него участват хора, които не са вписани публично в партидата на БФС до ден сегашен. Други - като някогашният кмет на Созопол Панайот Рейзи, Валентин Михов и Венцислав Стефанов - не престават да се водят официални членове на управителния съвет на БФС съгласно регистъра на Агенцията по вписванията, без действително да са в неговия състав.

Друг член на остарелия Изпълком Петър Величков сега е част от екипа на Димитър Бербатов.

Не е обновена и информацията за това, че някогашният народен представител от Движение за права и свободи и член на Изпълкома е мъртвец от повече от година.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР