Централното командване на САЩ (CENTCOM) отбеляза, че ударите са били

...
Централното командване на САЩ (CENTCOM) отбеляза, че ударите са били
Коментари Харесай

САЩ унищожиха подводен дрон и близо 20 балистични ракети при сери...

Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) означи, че ударите са били осъществени, откакто хутите са изстреляли две ракети към комерсиалния транспортен съд " Пинокио ", благосъстоятелност на Сингапур и плаващ под либерийски байрак.

 

" Ракетите не попаднаха в кораба и не се оповестява за пострадвания или вреди ", разяснява CENTCOM.

Часове по-късно беше обявено, че американските сили " са направили шест удара за самозащита, при което са унищожили безпилотен подводен транспортен съд и 18 противокорабни ракети в следените от хутите региони на Йемен ".

 

Хутите от своя страна поеха отговорност за нападението против " Пинокио ", потвърждавайки, че ракетният удар " е бил прецизен ".

 

По-рано английската организация за морска сигурност UKMTO заяви, че транспортен съд в региона " е съобщил за тон от детонация " наоколо до него югозападно от йеменското пристанище Салиф и че водените от Съединени американски щати съдружни сили проверяват случая.

В изказването на хутите се показва също по този начин, че " военните интервенции ще бъдат засилени през месеца рамазан ".

 

Припомняме, че от ноември насам подкрепяните от Иран хути, които управляват столицата Сана, атакуват кораби в Червено море, солидаризирайки се с терористите от Хамас в Газа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР