Централното командване на САЩ (CENTCOM) изпрати самолети към Иран, след

...
Централното командване на САЩ (CENTCOM) изпрати самолети към Иран, след
Коментари Харесай

САЩ изпратиха изтребители към Иран

Централното командване на Съединени американски щати (CENTCOM) изпрати самолети към Иран, откакто получи информация за подготовка за нахлуване против Саудитска Арабия, заяви вестник „ Вашингтон пост ”, базирайки се на свои източници, без да прецизира по кое време тъкмо се е случило това.

Според тях CENTCOM, чиято оперативна отговорност включва, наред с други неща, Близкия изток, е изпратил към Иран бойни самолети, основани в региона на Персийския залив, след приемане на разследващи данни. Те настояват, че против цели в Саудитска Арабия се " приготвят ирански балистични ракети и безпилотни летателни апарати ". Както отбелязва вестникът, намиращите се в кралството въоръжени сили на Съединени американски щати и саудитската войска бяха приведени в положение на висока бойна подготвеност. Излитането на самолетите към Иран, продължава The Washington Post, е " проява на военна мощност " и " илюстрация за значимостта на (американско-саудитското) партньорство " в региона на защитата. " CENTCOM се ангажира с нашето дългогодишно стратегическо военно партньорство със Саудитска Арабия ", сподели представителят на командването Джо Бучио пред изданието. " Няма да обсъждаме детайлностите за интервенцията. "

Вестникът напомня, че Съединени американски щати " разполагат със обилни въздушни средства в района, в това число изтребители F-22 в Саудитска Арабия, макар че не е посочено мястото, от което са изхвърчали ”.

Белият дом отхвърли да разяснява информацията на изданието.

Вестникът показва този случай като удостоверение, че администрацията на Съединени американски щати желае да избави връзките сред Съединени американски щати и Саудитска Арабия, които се утежниха след решението на ОПЕК+ да понижи производството на нефт. " Прекратяваме ли връзки? Не - сподели източникът. - Имахме фундаментални различия за положението на петролния пазар и международната стопанска система и проучваме случилото се. Но ние имаме заложени значими ползи в тези връзки “, добави почитан чиновник на американската администрация.

В Саудитска Арабия има към 2500 американски военни, доста от които вземат участие в разследващи действия и образование на локални сили. Съединени американски щати са доставили близо три четвърти от оръжейните системи на кралството.

Техеран отхвърли да прави подготовка за нахлуване против Саудитска Арабия, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР