Централният защитник на Манчестър Сити Рубен Диаш има мускулен проблем

...
Централният защитник на Манчестър Сити Рубен Диаш има мускулен проблем
Коментари Харесай

Гуардиола: Идеите на Рангник вече са тенденция във Висшата лига

Централният бранител на Манчестър Сити Рубен Диаш има мускулен проблем и няма да играе в идващите от 4 до 6 седмици, заяви мениджърът на "гражданите " Пеп Гуардиола.

В неделя Манчестър Сити посреща Манчестър Юнайтед, като първенците на Англия бранят задатък от 6 точки пред втория Ливърпул, само че имат и мач повече.

"Играем против тимове, които са на 6 точки зад нас, на 3 точки зад нас, на 25 точки зад нас. Имаме задоволително точки преднина и считам, че се оправяме доста, доста добре. През предишния сезон трябваше да браним задатъка си пред Манчестър Юнайтед до самия завършек на сезона и се справихме с тази задача. Но в техния тим има както доста скорост, по този начин и доста опит ", сподели Гуардиола по адрес на Манчестър Юнайтед.

Испанецът се изрече ласкаво и за наставника на противника Ралф Рангник, против който се изравя за пръв път във Висшата лига.

"Идеите на Рангник към този момент са наклонност във Висшата лига. Той е бащата на гегенпресата, която виждаме у Ливърпул, Саутхямптън и ненапълно в Челси, където е модифицирана от Томас Тухел. Работата, която Рангник свърши в Германия е невероятна. След това и в Австрия с Ред Бул Залцбург. Неговите тимове имат една и съща философия и към този момент се виждат нюанси на това, което той желае ", сподели Гуардиола.

"Аз и моят екип постоянно сме подхождали с почитание към Манчестър Юнайтед, още когато бях в Барселона, а те бяха водени от сър Алекс Фъргюсън. Ние сме наясно какъв брой значимо е това дерби за нашите почитатели, само че нашата цел не е да спечелим просто тази среща, а Висшата лига. Победа в дербито ще ни помогне за постигането на тази цел. Знаем какво би трябвало да създадем. Но в случай че ми предложат вид да загубим в неделя и спечелим купата в края на сезона, незабавно бих се подписал под това ", добави мениджърът на Манчестър Сити.

Гуардиола бе запитан и за най-опасния състезател на противника - Кристиано Роналдо.

"Той е един от най-хубавите играчи през последните 15 години дружно с Лионел Меси. Това, което тези двамата направиха, няма да забележим в никакъв случай повече. Той бе на върха и към момента е един от най-хубавите изпълнители. Радвам се, че и на тези години мога да го виждам по какъв начин играе ", сподели още Гуардиола.

Испанецът уточни Роналдо и Меси като образец за всички млади играчи и добави, че е поръчал на Джак Грийлиш и Фил Фоудън особено да наблюдават представянето на Меси: "Той не е неприятен състезател и те имат разрешението ми да го гледат ". В последните седмици и Грийлиш, и Фоудън се забъркаха в разнообразни произшествия отвън терена, поради което даже бяха извадени от групата на отбора за няколко мача.

Освен Диаш, навън за мача в неделя е и Нейтън Аке. До няколко дни тренировки ще възобнови и Коул Палмър.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР