Централният защитник на Ливърпул Деян Ловрен призна, че приема тежко

...
Централният защитник на Ливърпул Деян Ловрен призна, че приема тежко
Коментари Харесай

Ловрен: Психологическият аспект на карантината е най-тежък

Централният бранител на Ливърпул Деян Ловрен призна, че приема тежко карантината поради пандемията от COVID-19 и се надява скоро да може да възобнови тренировки и мачове с клуба. Първенството във Висшата лига бе спряно в средата на март, когато "червените " към този момент имаха преднина от 25 точки пред втория Манчестър Сити и бяха напълно покрай спечелването на първа шампионска купа от 30 години насам.

Хърватският национал Ловрен показа пред медия в родината си, че дните на самоизолация натоварват душeвността му. "Не е елементарно, защото сме затворени в домовете си към този момент 46 дни. Психологическият аспект е най-труден за превъзмогване. Тренирам у дома, колкото мога, ритвам в градината със сина си, само че тренировките с тима са нещо напълно друго. Опитвам се да запазя мотивация, всеки ден си споделям, че ще упражнявам доста крепко и най-малко съумях да смъква няколко кг. Но също по този начин изгубих и мускулна маса от краката, тъй като нищо не може да размени 90-минутната подготовка с тима. Не може да тренираш краката си 90 минути вкъщи ", разяснява Ловрен.

"Надявам се президентът на УЕФА Александър Чеферин и другите хора в УЕФА и ФИФА да измислят решение, при което да не се постанова да играем 15 мача за 30 дни. Имаме потребност и от малко отмора. Карантината не е същинска отмора, тъй като футболистите имат потребност да се възстановят душевен от карантината и пандемията ", добави бранителят.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР