Централният защитник на Арсенал Лоран Косчелни е готов за игра

...
Централният защитник на Арсенал Лоран Косчелни е готов за игра
Коментари Харесай

Косчелни се завръща за Арсенал срещу Карабах

Централният бранител на Арсенал Лоран Косчелни е подготвен за игра и се чака да стартира като титуляр в дуела против азербайджанския Карабах в шампионата Лига Европа. Това ще бъде първият старт на французина за,,артилеристите “ от май месец насам, когато той получи тежка контузия на ахилеса в полуфинала за Лига Европа против Атлетико Мадрид. В следствие той пропусна Световното състезание в Русия, само че се завърна неотдавна за младежката групировка на,,топчиите “ до 23 години.

,,Ще използваме някои от по-младите момчета на следващия ден, както и Лоран Косчелни, той се завръща в стартовия състав “, показа на конференцията преди мача мениджъра Унай Емери.,,Вече реализираха главната си цел и тя бе класиране преди всичко в групата. Но ние почитаме конкуренцията и Карабах и ще излезем за победа. Ще дадем късмет на следващия ден на футболисти, които нямат огромен опит, само че би трябвало да поемат отговорност и да придобият по-голямо самочувствие, участвайки в сходни срещи. Също по този начин, ние ще изиграем много мачове в идващите 10 дни. Имаме четири дуела и всеки един от тях е значим “, добави испанецът.

След мача с Карабах, за Арсенал следва посещение на Саутхемптън, като сега отборът разполага с стеснен брой централни бранители. Сократис Папастатопулос и Шкодран Мустафи са осъдени, до момента в който Константинос Мавропанос и Роб Холдинг са контузени. Въпреки това Емери съобщи, че може и да не рискува с Косчелни като титуляр в дуела със,,светците “ във Висшата лига, казвайки че има други възможности пред себе си.,,Ще решим след мача на следващия ден, тъй като това е първата среща за Косчелни след завръщането му от тежка травма. Ще забележим дали той ще е кадърен да изиграе 90 минути. Може да използваме на позицията централен бранител Начо Монреал или Щефан Лихщайнер. Трябва да забележим по какъв начин ще се усеща Лоран след утрешния дуел “, приключи испанският експерт. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР