Централният денонощен пост на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК

...
Централният денонощен пост на Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК
Коментари Харесай

Спасиха жена в безпомощно състояние край Боровец

Централният денонощен пост на Планинската избавителна работа (ПСС) при БЧК спаси  жена в безпомощно положение след получен сигнал, намираща се покрай базата на ПСС в Боровец, оповестиха в уеб страницата им.   Дежурният незабавно осведоми своите сътрудници и към мястото са изпратени двама планински спасители, които откриват дамата в безсъзнание със спряла сърдечна активност и дишане.

Решават незабавно да изискат профилирано съоръжение от базата и стартират обдишване благодарение на амбу, кислородна бутилка и употребяват автоматизирания външен дефибрилатор (AED) въз основата, с помощта на който сърдечната активност е възобновена. Към тях се причисляват доктор Бончев от медицинския център и инцидентно преминаващ рускоговорящ екскурзиант.

При идване на колата за спешна помощ дамата към този момент е в устойчиво положение и е предадена на пристигналия екип, който да я транспортира до болнично заведение.

Това е един от случаите, при който още веднъж се потвърди какъв брой е належащо съществуването на AED за оказване на първа помощ. База ПСС – Боровец е една от първите, които преди 5 години се снабдиха с дефибрилатор, подаяние от Фондация „ Първите три минути “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР