Централният булевард в София - Цариградско шосе около моста Орлов

...
Централният булевард в София - Цариградско шосе около моста Орлов
Коментари Харесай

ТАСС: Протестиращи изграждат палаткови градове в България

Централният бул. в София - " Цариградско шосе " към моста Орлов мост, и площад Независимост - заключен сред постройките на държавното управление, Народното събрание и президентската администрация, беше блокирана в събота с палаткови лагери, които участниците в антиправителствените митинги сложиха късно нощес. Това написа Агенция ТАСС във връзка вчерашните антиправителствени митинги в центъра на столицата.

" Протестиращите сложиха палатки на пътното платно и отхвърлиха предложенията на полицията да ги реалокират на тротоара. По Орлов мост, централно софийско кръстовище, са построени твърди барикади. Протестиращите събират камъни и бутилки. Сред лагера имаше доста дами, които попречиха на полицията да употребява мощ ", оповестява основният контрольор на столичната полиция Красимира Стоядинова, цитрана от ТАСС.

Според Стоядинова договарянията с протестиращите за премахването на палатковия град ще продължат. „ Ние почитаме правото на митинг, само че призоваваме неговите участници да организират мирни акции, които не биха пречили на други поданици на София ", добави Стоядинова.



За 31-ви ден протестиращите организират всеобщи акции в София и други градове на страната, като главното им искане е оставката на държавното управление и основния прокурор Иван Гешев. Според стачкуващите Правителството на премиера Бойко Борисов е затънало в корупция и по време на работата си не е съумяло да обезпечи на жителите проспериращ живот и почтени заплати. А основният прокурор Иван Гешев е упрекнат в нахлуване против президента Румен Радев, образуване на демонстративни търсения и арести, споделя ТАСС.

Агенцията напомня, че първият всеобщ митинг се организира в България на 9 юли, когато повече от хиляда души се събраха в поддръжка на Радев в постройката на президентската администрация, в това число представители на разнообразни политически партии и публични организации. От този ден манифестации и шествия под мотото " Защити демокрацията! " стават всекидневно, в тях вземат участие най-вече младежи, добавя още Агенцията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР