Централният блокировач Николай Николов ще пропусне и втория кръг от

...
Централният блокировач Николай Николов ще пропусне и втория кръг от
Коментари Харесай

Николай Николов пропуска първите домакинства на волейболистите в Лигата на нациите

Централният блокировач Николай Николов ще пропусне и втория кръг от Лигата на нациите. Българските волейболисти посрещат Сърбия, Австрия и Русия в зала " Арена Армеец " от 1 до 3 юни.

Прогнозите бяха, че Николов ще се възвърне за първите домашен мачове, само че това няма да се случи, написа bgvolleyball.com.

Волейболистът на " Белогорие " (Белгород) има проблеми в рамото, поради които не тренира с тима през цялото време на подготовката. 31-годишният център се приготвя по самостоятелна стратегия, направена му в Италия.

Селекционерът на Пламен Константинов не може да разчита и на различен от главните си играчи - Цветан Соколов. Диагоналът претърпя интервенция на коляното и ще се възвръща към половин година. Освен че няма да взе участие в Лигата на нациите, той ще пропусне и международното състезание в България и Италия.

В първия кръг на Лигата на нациите, която от тази година заменя Световната лига, България записа две победи и една загуба. Тимът, воден от Пламен Константинов, завоюва мъчно против домакина Китай (3:2), след което отстъпи на Съединени американски щати (1:3), преди да реализира отлична победа над Аржентина (3:1).

Българският тим разделя десетото място в класирането с шест точки, колкото има и шестият - Русия. Полша и Франция водят с по девет точки след три чисти победи, а Италия и Съединени американски щати имат по осем точки. Бразилия е на пета позиция със седем точки след две победи и едно проваляне.

Първата фаза на шампионата ще се организира в пет седмици, като всеки тим ще изиграе по 15 мача. От 4 до 8 юли ще се играе крайна шестица, в която ще вземат участие най-хубавите пет тима от първата фаза и домакините от Франция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР