Централните острови Тонга приветстваха раждането на ново бебе – остров.

...
Централните острови Тонга приветстваха раждането на ново бебе – остров.
Коментари Харесай

Остров бебе се роди в Тихия океан след изригването на подводен вулкан

Централните острови Тонга приветстваха раждането на ново бебе – остров. Той се появил в югозападната част на Тихия океан, където има обилие от подводни вулкани.

Един от тях се разсъни на 10 септември, изхвърляйки лава, пара и пепел, заяви Земната обсерватория на НАСА, представена от Си Ен Ен.

Само единадесет часа откакто вулканът стартира да изригва, нов остров се появи над повърхността на водата, показват от НАСА, която съумя да снима зараждащия се остров със спътник.

Новороденият остров бързо повишен. На 14 септември откриватели от Тонга пресметнаха, че площта му е единствено 4000 квадратни метра. Но до 20 септември островът се е увеличен и към този момент покрива 24 000 квадратни метра.

Подобни нови земи обаче постоянно имат доста къс живот, показват от НАСА. 

Вулканът Home Reef продължаваше да изригва и в петък, се споделя в обява във фейсбук на Геоложката работа на Тонга. Но активността на вулкана „ съставлява ниски опасности за авиационната общественост и жителите ”.

„ Няма регистрирана забележима пепел през последните 24 часа “, добавя организацията. „ На всички моряци се предлага да плават на повече от 4 километра от Home Reef до второ разпореждане. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР