Централните хали ще бъдат възстановени като пазар - като средище

...
Централните хали ще бъдат възстановени като пазар - като средище
Коментари Харесай

Обновените Централни хали - символ на култура, изкуство и история за малки и големи

Централните хали ще бъдат възобновени като пазар - като средище за търговия и просвета. Дни преди формалното разкриване на обновените Централни хали Кремена Георгиева, управител " Корпоративни връзки и обществена отговорност " в Kaufland България, изясни на преднамерено събитие под купулите на софийското Ларго, че халите ще бъдат социализирани като знак на София.

На минус 1 в халите ще бъде развита сцена " Централни хали " за просвета, изкуство, история и туризъм . Отново на същия етаж ще има " римска баня " и към нея благодарение на Археологическия музей са направени експозиционни детайли, които пресъздават римската история на Улпия Сердика. В халите ще се преглеждат планове, свързани с изкуство и занаяти, обучение, млада сцена с фокус за млади и изгряващи актьори, както и кулинарна просвета.
 Реставраторите на халите в София благи бяла багра от варовик
Реставраторите на халите в София благи бяла багра от варовик

Натъкнали се на стиропор и газобетон

Достъпът до минус 1 в халите ще бъде свободен и няма да задължава влизането в самата комерсиална зала .

Стратегическите цели в Централни хали ще са отворената сцена за просвета, изкуство и история, както и знак, който да разпространява и съхранява историята. Ще има и събитиен център за дребни и огромни, както и най-голямата детска книжарница.

Предвижда се да бъде отправена отворена покана към актьори и мениджъри за показване на техни артистични форми вътре в самото пространство на сцената в халите. Одобрените планове ще получат залата със сцената, информационна поддръжка. Проектите ще се съблюдават от публичния съвет на Централни хали, който включва арх. Йорданка Кандулкова, доцент Виолета Ханджийска, Константин Вълков, публицист, Петър Димитров и Стефан Огнянов, помагащ за развиването на туризма и други

Арх. Йорданка Кандулкова добави, че ориста на халите е извънредно значима. Халите ще се преродят в една по-хубава светлина и един по-хубав живот, сподели арх. Кандулкова, съгласно която връзката с бизнеса и помощта, която оказаха за възобновяване на културния образ на халите е незаменима.

Тя е уверена, че стопанинът на Централни хали е неговият огромен страж. Арх. Кандулкова гледа на плана с огромна вяра и е сигурна, че по този начин се придвижва план на партньорство сред бизнеса и културната полезност.
 Спаси София се втурна да избавя с акция Централните хали
Спаси София се втурна да избавя с акция Централните хали

Активистите са в очакване на реакция от част управляващите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР