Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема днес, 10 август,

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) започва да приема днес, 10 август,
Коментари Харесай

Стартира регистрацията на партии и коалиции за парламентарните избори на 2 октомври

Централната изборна комисия (ЦИК) стартира да приема през днешния ден, 10 август, документи за регистрация на партии и обединения за присъединяване в предварителните парламентарни избори на 2 октомври 2022 година

Приемането на документите ще се прави всеки ден от 9:00 ч. до 17:00 ч. в постройката на Народното събрание, пл. „ Княз Александър І “ № 1, във фоайето, директно до вход „ Ларго “.

Крайният период за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и обединенията е до 17:00 часа на 17 август т.г.

Според Изборния кодекс, с цел да вземат участие в изборите, партиите и обединенията би трябвало да подадат заявление за регистрация и да показват лист с имената, единния цивилен номер и саморъчен автограф на не по-малко от 2500 гласоподаватели, над 18-годишна възраст, които поддържат регистрацията им.

Заявлението би трябвало да бъде съпроводено от уверение за настоящо правно положение към датата на насрочване на изборите, пример от подписа на представляващия партията, пример от печата на партията, банков документ за импортиран депозит, уверение за банкова сметка, по която ще се обслужва предизборната акция, както и уверение от Сметната палата за импортирани финансови доклади на партията за всяка от последните три години, а за новорегистрираните партии - от датата на правосъдната им регистрация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР