Централната избирателна комисия (ЦИК) вече работи по подготовката на предсрочния

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) вече работи по подготовката на предсрочния
Коментари Харесай

ЦИК търси помещение за машините за гласуване

Централната изборна комисия (ЦИК) към този момент работи по подготовката на предварителния парламентарен избор наесен. Направено е пазарно изследване и ще се закупят 10 хиляди ролки с термична хартия, нужни за машините за гласоподаване, които би трябвало да са доставени най-късно на 15 септември, оповестиха от комисията.
От ЦИК регистрират, че към момента не е решен казусът със съхранението на устройствата, които сега са в частния склад на " Карго партнер ", за което се заплаща наем повече от половин година, така към момента не е обезпечен подобаващ държавен склад. От комисията са единомислещи, че още от първия ден на работата на служебното държавно управление още веднъж ще се изиска в незабавен порядък намирането на парцел за предпазване на машините. " Какъвто и ще да е служебният кабинет, надали с магическа пръчка може да откри държавен парцел, който е до степен подготвен да дава отговор на всички условия за предпазване на машините. Песимист съм в тази посока, само че нека да бъркам ", разяснява ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова.
Една от първите задания на ЦИК е да се обсъдят изискванията за възобновяване на контракта с частната компания, която доставя машините за гласоподаване, който изтече преди месец.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР