Централната избирателна комисия (ЦИК) си свърши работата по най-добрия начин,

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) си свърши работата по най-добрия начин,
Коментари Харесай

Йотова: ЦИК си свърши работата по най-добрия начин

" Централната изборна комисия (ЦИК) си свърши работата по най-хубавия метод ", разяснява във Велико Търново пред публицисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

Тя изясни, че ЦИК са получили доста сериозен сигнал и единственото, което са можели да създадат, е първият тур на изборите да се организира без машини. Според нея, в противоположната обстановка, ЦИК биха били упрекнати в това, че желаят да се манипулират изборите, оповестява Българска телеграфна агенция. 

Няма по какъв начин да кажа, че изборите са минали сполучливо, в случай че има два пъти повече сигнали за изборни нарушавания, че има още веднъж толкоз доста недействителни бюлетини. Предстои да забележим какви са решенията на другите съдилища, към които са се обърнали хората, добави Йотова.

По мотив настояването на премиера Николай Денков президентът да освободи ръководителят на Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС), както и концепцията да се смени управлението на ЦИК, вицепрезидентът разяснява:

„ Има едно златно предписание, че преди да търсиш аргументите за личните си провали в другите, би трябвало да подредиш личната си къща. Някак си стана към този момент табиет на цялото държавно управление да търси виновността в ЦИК, в ДАНС, в другите институции. Едновременно с това хората, и ние като български жители, продължаваме да чакаме отговор на няколко въпроса: " Какво тъкмо се случи в Министерството на електронното ръководство? ", " Защо беше изработен този опит да се изнася информацията? " Чакаме и резултатите от инспекцията на прокуратурата. " Какво стана със заявката на един министър, че водач на политическа партия и парламентарна група е изискал от него да разпределя непозволено пари и да се печелят планове от съответни компании? " Всички тези отговори трябваше да даде министър-председателят Николай Денков, а не да търси повода в ЦИК ", разяснява Йотова. 

Според нея решението на президента Румен Радев във връзка с ръководителя на ДАНС ще е съгласно Конституцията и ще зависи само и единствено от него.

Илияна Йотова добави, че не счита, че скоро ще има парламентарна рецесия, по-скоро това е извиване на ръце от разнообразни партии в " сглобката ", които в никакъв случай не са имали нито една обща концепция за ръководство, нито една обща визия за ръководство. Аз не знам какъв брой време им би трябвало да напишат съдружното съглашение, тъй като то, в случай че не ме лъже паметта, трябваше да е готово още преди четири месеца, сподели Йотова.

Даже някои от водачите на партиите бяха упрекнати, че са писатели, като че ли това е обвиняване или неприятна дума. Така че, този неприятен спектакъл ще продължава и отсега нататък, за сметка на всички нас, българските жители, добави вицепрезидентът.

Според нея оставката на Мустафа Карадайъ не е изненада, в случай че човек деликатно разчита всички сигнали, които бяха дадени по време на предизборната акция. Той безусловно изчезна през последния един месец. Но постоянно моята позиция е била, че е право на управлението и на членовете на една политическа партия да дефинират своето управление. Така са решили от Движение за права и свободи, по този начин са създали. Вероятно те също имат потребност и смятат, че по този начин ще получат своя възстановителен развой, сподели още Илияна Йотова.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР