Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официално мандатите за ​45-ото Народно

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официално мандатите за ​45-ото Народно
Коментари Харесай

ЦИК обяви: ГЕРБ в Хасковска област с 3-ма депутати, още 5 па...

Централната изборна комисия (ЦИК) разгласи публично мандатите за ​45-ото Народно заседание. в Хасковска област ГЕРБ-СДС получава 3 от осемте мандата. По един народен представител ще имат Българска социалистическа партия, " ИТН ", Движение за права и свободи, " Демократична България - Обединение " и " Изправи се! Мутри вън! ".

Депутати от ГЕРБ ще бъдат Георги Станков, Делян Добрев и Сашо Савов. Станков събра 13 ​828 преференции и измести лидера Добрев. От пета на на трета позиция пък отиде Сашо Савов с 3873 преференциални гласа.

Българска социалистическа партия изпраща в Народното събрание Велизар Енчев. Филип Станев е лидер в Хасково с на " ИТН “. Той обаче влиза и от различен регион и занапред ще стане ясно дали той ще съставлява в Народното събрание партията от Хасково, или това ще е вторият Силви Петров. От Движение за права и свободи в Народното събрание влиза Сезгин Мехмед. Депутатско място завоюва и Катя Панева от " Демократична България - Обединение “, а от " Изправи се! Мутри вън! “ депутат ще е Минко Ангелов.

Ето определените за депутати от 29 МИР-Хасково:

ГЕРБ-СДС



Д-р Георги Станков
Роден е в Харманли. Магистър по ветеринарна медицина. Народен представител в 44 Народно събрание. Член на Комисията по защита, Комисията по земеделието и храните и на Комисията по политиките за българите в чужбина.​



Делян Добрев
Икономист, министър на стопанската система, енергетиката и туризма в първото държавно управление на Бойко Борисов. Депутат в 41, 42, 43 и 44 Народно събрание. Председател на Комисия по енергетика в Народно събрание 2014 – 2019.



Сашо Савов
Бакалавър от УНСС, компетентност – Икономика. Учи магистърска степен във Висше учебно заведение по обезпечаване и финанси – София, компетентност Приложна бизнес логика на психиката. От 17 години е играч по джудо в Хасково.

Българска социалистическа партия



Велизар Енчев
Роден на 7 януари 1953 година в Гълъбово, Старозагорска област. Той е посланик, академични учител, публицист и някогашен офицер от външното разузнаване.е публицист и академични учител.​

ИТН



Филип Станев
Роден през 1974 година в София. Завършил е Софийския университет " Св. Климент Охридски “ с две специалности – публицистика и педагогика.

Движение за права и свободи



Сезгин Мехмед
Роден на 02 април 1987 година в София. Завършил е магистърска степен по „ Политически мениджмънт и обществени политики”, бакалавърска степен по компетентност „ Маркетинг” и професионална подготовка „ Икономист”. На 22 ноември 2020г. е определен за ръководител на Младежко Движение за права и свободи.

Демократична България



Катя Панева
Магистър по Европейска стопанска система и ръководство на администрацията. От 20 години работи в областта на фармацията, притежател е на аптека. Има дълготраен опит в локалната власт и създаването на политики, свързани с локалните общности. Създател е на фонд " Инвитро " в Димитровград и е негов ръководител. Майка е на три деца.

Изправи се! Мутри вън!



Минко Ангелов
Магистър-инженер по „ Автоматизация на производството “- ВИХВП- Пловдив, Съветник в политическия кабинет на министъра на РРБ, Зам. Кмет на Община Хасково, Областен шеф в служебният кабинет на проф. Герджиков. Собственик на компания Компютър Консулт-ЕООД. Женен с две деца.​​
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР