Централната избирателна комисия (ЦИК) на свое заседание днес, взе решение,

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) на свое заседание днес, взе решение,
Коментари Харесай

ЦИК откри процедура за обществена поръчка за осигуряване на машинното гласуване за местния вот

Централната изборна комисия (ЦИК) на свое съвещание през днешния ден, взе решение, с което открива спортна процедура с договаряне за възлагане на социална поръчка с предмет: „ Дейности по обезпечаване на машинното гласоподаване в страната в изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 година ”
Прочетете още
Тя е с две обособени позиции. Първата включва профилактика и диагностика, инсталиране на операционна система на приложния програмен продукт и параметизиране и окомлектоване на профилирани устройства за машинно гласоподаване, техническо обслужване на профилираните устройства за електронно машинно гласоподаване (СУЕМГ) в изборния и предизборния ден по места и обезпечаване на център за поддръжка при зародили проблеми с устройствата. Втората включва превоз и логистично обезпечаване на СУЕМГ.

Прогнозната стойност на публичната поръчка е 8 млн. 310 хиляди лева за двете позиции общо и е избрана на база цената на публичната поръчка на изборите от втори април.

Емил Войнов, член на ЦИК, уточни, че за софтуера ще бъде взето настрана решение, а той би трябвало да бъде надграден от „ Смартматик “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР