Централната избирателна комисия стартира обществената поръчка за машините за вота

...
Централната избирателна комисия стартира обществената поръчка за машините за вота
Коментари Харесай

ЦИК стартира обществената поръчка за машините за вота на 2-и октомври

Централната изборна комисия започва публичната поръчка за машините за вота на 2-и октомври. Прогнозната стойност на поръчката е в размер на 6 800 000 лв. без Данък добавена стойност, оповестява БНР.

ЦИК ще изпрати предложения до „ Смартматик Интернешънъл Холдинг Б.В ”. и „ Сиела Норма “ АД за присъединяване в процедура на договаряне без авансово съобщение за възлагане на социална поръчка по реда на Закона за публичните поръчки.

Със свое решение от нощес Централната изборна комисия откри процедура на договаряне без авансово съобщение за възлагане на социална поръчка с предмет: „ Дейности по обезпечаване на машинното гласоподаване в страната и отвън страната в изборите за народни представители на 2 октомври 2022 година, за частичните избори за кметове на 9 октомври 2022 година и на 23 октомври 2022 година, според техническата спецификация и изискванията на контракта “.

Те включват:

Инсталиране на демоверсия на електронна бюлетина на до 500 профилирани устройства за електронно машинно гласоподаване, параметризиране на бюлетините, настройване и конфигуриране на до 11 100 машини, както и действия, представляващи логистично обезпечаване, техническо обслужване и превозването им в страната за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г

„ Смартматик Интернешънъл Холдинг Б.В. ” е създател на софтуера и производител на закупените от Централната изборна комисия СУЕМГ, които ще се употребяват на изборите.

„ Сиела Норма “ АД е доставило по контракти от предходната година 11 200 машини и е осъществило логистичното обезпечаване и техническото  обслужване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР