Централната избирателна комисия се съобрази с предложението на Министерството на

...
Централната избирателна комисия се съобрази с предложението на Министерството на
Коментари Харесай

Без избирателни секции в гръцки курорти и острови

Централната изборна комисия се съобрази с предлагането на Министерството на външните работи част от плануваните в Избирателния кодекс автоматизирани секции в Гърция да не бъдат разкривани за изборите на 14 ноември.

Секции няма да има в курортите Неа Мудания, Неа Перамос, Никити, остров Левкада, остров Лимнос и остров Тасос. На тези места на предходния избор от 11 юли гласоподаваха огромен брой почиващи българи. Но сега няма деен туристически сезон, не се чака да има искащи гласоподаватели, е претекстът на външно министерство.

Под изискване за откриване с последна дата до 4 ноември остават секциите в Хонконг, в Зренянин - Сърбия, както и всички секции на територията на Аржентина, Алжир, Египет, Италия, Канада и Германия, защото към сегашния миг към момента няма позволение от приемащите страни.

В случай, че не бъде обещано единодушие до тази дата, избраните места и секциите в тях следва да бъдат заличени, гласи решението на ЦИК за установяване на местата и броя на секциите за гласоподаване в чужбина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР