Централната избирателна комисия публикува окончателните данни за първия тур на

...
Централната избирателна комисия публикува окончателните данни за първия тур на
Коментари Харесай

При 100% обработени протоколи: В 18 областни града ще има балотажи

Централната изборна комисия разгласява окончателните данни за първия тур на локалните избори в съвсем всички регионални градове поддръжка. Все още необработени протоколи има в София и Шумен. В столицата резултатите са при обработени 97.68%, а в Шумен – 99.28%.

На първи тур 9 регионални града има определен кмет още на първия тур, демонстрират данните от обработката на протоколите. 8 от тях са извоювани от претенденти на ГЕРБ, а единствено един – на Движение за права и свободи и това е Кърджали.

Така балотаж ще има в 18 регионални града, като в някои от тях се чака конкуренцията да е оспорвана.

От данните за столицата се схваща, че разликата сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, които отиват на балотаж за кметския пост е 8,69 на 100. Фандъкова е спечелила 157 909 гласа, а Манолова има 120 233 гласа.

В София съвсем на всички места ще има и балотажи за областен кмет. Избрани на първи тур са единствено двама – Рангел Марков (ГЕРБ) в Банкя и Лилия Донкова (независим претендент, подсилен от ГЕРБ, Съюз на демократичните сили и ВМРО) в Кремиковция. В останалите 22 региона ще има балотажи. На множеството места претенденти от ГЕРБ се изправят против издигнати от „ Демократична България “ или от Българска социалистическа партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР