Централната избирателна комисия публикува хронограма за изборите на 29 октомври

...
Централната избирателна комисия публикува хронограма за изборите на 29 октомври
Коментари Харесай

ЦИК: Предизборната кампания за местния вот започва на 29 септември


Централната изборна комисия разгласява хронограма за изборите на 29 октомври

Партиите и обединенията би трябвало да се записват в ЦИК до 17.00 часа на 13 септември. Началото на предизборната акция е на 29 септември. 

Това излиза наяве от хронограмата за изборите на общински съветници и кметове на 29 октомври 2023 година, която Централната изборна комисия разгласява.

Ето главните моменти:

Според документа не по-късно от 50 дни преди изборния ден, т.е. 8 септември, „ кметът на общината образува със заповед изборните секции на територията на общината, утвърждава тяхната номерация, обсег и адрес и изпраща копие от заповедта на Териториалното звено на Главна дирекция „ ГРАО “ в Министерство на регионалното развитие в региона, на ОИК и я афишира обществено на общодостъпно място.

На 10 септември ЦИК разгласява лист с номерата и адресите на изборните секции и броя на гласоподавателите в тях

До 17.00 часа на 13 септември партиите и обединенията подават заявление в ЦИК за регистрация за присъединяване в изборите за общински съветници и за кметове.

Пет дни по-късно или до 17.00 часа на 18 септември партиите, обединенията, локалните обединения и инициативните комитети подават заявки за регистрация в Общинските изборни комисии.

До 26 септември пък би трябвало да бъдат регистрирани кандидатските листи за общински съветници пред ОИК.

Началото на предизборната акция е 30 дни преди изборния ден - от 29 септември, а нейният край е в 24.00 часа на 27 октомври. Денят преди вота ще е за размисъл.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР