Централната избирателна комисия наложи глоба от 2 хил. лева на

...
Централната избирателна комисия наложи глоба от 2 хил. лева на
Коментари Харесай

ЦИК наложи глоба на Ангел Джамбазки за нарушение на Изборния кодекс

Централната изборна комисия наложи санкция от 2 хиляди лв. на Ангел Джамбазки, че в качеството си на претендент за член на Европейския парламент от ВМРО-БНД е нарушил разпореждания на Изборния кодекс.

Решението предстои на обжалване пред Софийски областен съд посредством Централната изборна комисия в седемдневен период от връчването му.

В решението на ЦИК се показва, че съгласно Изборния кодекс се не разрешава потреблението на материали, които накърняват положителните нрави, а че Джамбазки ги е уязвил, сравнявайки реакцията на българската полиция в тази ситуация в град Куклен с брюкселската полиция при преодоляване на улични вълнения - в тази ситуация за отбиване на терористично нахлуване с потребление на огнестрелно оръжие.

В ефирен репортаж-клип е отразена среща с претендентите за членове на Европейския парламент с управлението на Министерство на вътрешните работи и той е излъчен.

Ден по-рано ЦИК санкции и водача на Вътрешна македонска революционна организация и министър на защитата Красимир Каракачанов, също с 2 хиляди лв. по тази причина, че е направил нарушаване на възбраната за потребление на националното знаме в пропагандни материали.

В ЦИК са постъпили възражения, както от Джамбазки, по този начин и от Каракачанов, само че и в двата случая административно-наказващият орган намира, че не са налице предпоставки за приемане на случаите за маловажни, неправилни и незаконосъобразни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР