Централната избирателна комисия изненадващо изпълни искането на ГЕРБ и реши,

...
Централната избирателна комисия изненадващо изпълни искането на ГЕРБ и реши,
Коментари Харесай

ЦИК изненадващо изпълни искането на ГЕРБ: Всички разписки ще се броят |

Централната изборна комисия изненадващо извърши настояването на ГЕРБ и реши, че на изборите на 14 ноември всички контролни разписки от машините ще се броят. 

Промените идват след днешното съвещание на ЦИК, по време на което бяха признати методическите инструкции за секционните изборни комисии. Решението беше признато с болшинство, като срещу се оповестиха единствено представителите на ИБГНИ (Росица Митева) и Демократична България (Любомир Георгиев). 

Матева е декларирала, че с това решение се обезсмисля машинното гласоподаване, както и че ЦИК неприемливо дописва Изборния кодекс и вкарва отговорности на СИК, които не се съдържат в Изборния кодекс, пише  " Дневник ".

На вота през юли ЦИК реши, че ще се броят контролните разписки в близо 1400 секции в страната

На днешния Бойко Борисов първи разяснява измененията. С наяве задоволство той съобщи, че по този начин вотът щял да е сигурен.

Той не пропусна да упрекна " Демократична България ". Според водача на ГЕРБ софтуерът на машините се направлявал от четирима членове на " Да, България ".

Ивайло Мирчев от Демократична България му отговори във Facebook, призовавайки Борисов да каже имената на тези четирима души, а Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да се засилват по показанията на някогашния министър председател.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР