Централната избирателна комисия даде разрешение за привличане на еколога Тома

...
Централната избирателна комисия даде разрешение за привличане на еколога Тома
Коментари Харесай

Прокуратурата обвинява Тома Белев в антисемитизъм


Централната изборна комисия даде позволение за привличане на еколога Тома Белев, който е претендент за общински консултант за София от коалиция " Демократична България ", като обвинен по досъдебно произвеждане по искане на основния прокурор Сотир Цацаров.

Решението на ЦИК е оповестено в страницата на комисията в сряда вечерта - дни преди локалния избор в неделя. В него се показва, че настояването на основния прокурор е постъпило на 23 октомври и са приложени преписката от Софийската градска прокуратура, както и заверено копие на разпореждане за формиране на досъдебно произвеждане.

Причината за следствието е коментар на Тома Белев във " Facebook ". Под пост за повишаване на самолетни билети екологът написа, че " най-евтино са пътували евреите в конските вагони - изцяло гратис ".

Последва реакция от депутата от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди, който прикани претендентът за общински консултант да се извини.

" Тома Белев, претендент за общински консултант в София от " Демократична България " с извънредно противен, антисемитски коментар. Само преди няколко дни България бе упреквана за расистки прояви по стадионите, а през днешния ден върховен функционер на " Демократична България " си разрешава ужасяващ език на ненавист. Настоявам арх. Борислав Игнатов - претендентът за кмет на тази групировка, както и водачите ѝ Иванов и Атанасов, неотложно да се разграничат от антисемитските изявления на Тома Белев и да обяснят каква е тяхната позиция по този въпрос. Надявам се, че и еврейската общественост, както и всички естествени български жители ще осъдят този език на ненавист! ", написа Сиди във " Facebook " профила си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР