Централната банка на Иран официално е забранила използването на криптовалути

...
Централната банка на Иран официално е забранила използването на криптовалути
Коментари Харесай

Иран забрани търговията с криптовалути

Централната банка на Иран публично е забранила потреблението на криптовалути при финансови преводи, за предотврати закононарушения като пране на пари и тероризъм.

Това оповестява иранският вестник " Доня-е ектесад ", представен от " Асошиейтед прес " и Българска телеграфна агенция. Информацията е доказана и от иранската централна банка, написа електронното издание " Медуза ".

Решението е част от напъните на Техеран да управлява валутния пазар, откакто курсът на иранския риал спадна до исторически най-малко по-рано този месец. Забраната обгръща всички парични и финансови центрове в страната, в това число банки, финансови институции и обменни бюра, оповестява изданието.

Макар криптовалутите като биткойна в никакъв случай да не са били публично признавани в Иран, те се търгуваха на паралелни пазари.

Дигиталните валути се основават и търгуват без значение от банки или държавни управления. Трансакциите нормално са анонимни, само че виртуалните пари могат да бъдат обръщани в налични, когато се подават в сметки по цени, избрани в онлайн търговията.

През февруари иранският министър на осведомителните и информационни технологии Мохамад Джавад Азари Джахруми сподели, че управляващите в страната работят над лична криптовалута.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Близък изток (3279)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР