Централна комисия да изпитва всички кандидати за разследващи полицаи. Това

...
Централна комисия да изпитва всички кандидати за разследващи полицаи. Това
Коментари Харесай

Централна комисия и експерти ще изпитват кандидатите за разследващи полицаи

Централна комисия да изпитва всички претенденти за проверяващи служители на реда. Това е заложено в план за изменение на разпоредба за назначение на държавна работа в Министерство на вътрешните работи. Целта на изменението е реализиране на справедлив първичен асортимент за заемане на длъжността посредством централизиране на състезанието, при унифицирани условия, конкуренция и еднакъв късмет на всеки претендент.

Досега не е имало изпитваща комисия на централно равнище и състезанията са се провеждали по места.

В претекстовете на плана е наблегнато на основното значение на проверяващите служители на реда в сполучливата битка с престъпността. От това следва и нуждата от назначение на високо стимулирани, добре подготвени и лоялни към системата чиновници при повишени критерии, аргументират се още вносителите от Министерство на вътрешните работи.

Комисията на централно равнище ще бъде подпомагана от експертна група от експерти в региона на логиката на психиката, физическата просвета и спорта, наказателноправните науки и на практика опит в следствието. С измененията се цели още предварителна защита на възможни корупционни практики при провеждането на състезанието.

Според предложенията за изменение ръководител на централната комисия ще бъде чиновник от дирекция " Човешки запаси " във вътрешното ведомство, а негов заместител - управителен чиновник от основна дирекция " Национална полиция ". Съставът ѝ ще се добавя от чиновници от основната дирекция " Национална полиция ", дирекциите " Човешки запаси " и " Вътрешна сигурност ", Академията на Министерство на вътрешните работи и Института по логика на психиката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР