Центърът за развитие и тестове на Porsche във Вайсах завърши първия

...
Центърът за развитие и тестове на Porsche
във Вайсах завърши първия
Коментари Харесай

Porsche Development Center на 50 години - видео

Центърът за развиване и проби на Porsche във Вайсах приключи първия си половин век. На 1 октомври 1971 година Центърът за развитие или в резюме EZW публично е влезъл в експлоатация. „ Оттогава EZW се застъпва за новаторски транспортни средства и интелигентни услуги за развиване “ - казват от Porsche.

Днес площта на EZW покрива към 100 хектара. 6700 души са заети на обекта. На лице е истинска система с кръгла писта и спомагателни други тестови трасета, на които прототипите могат да бъдат тествани до границата на пълно натоварване.



След отдела за развиване на Porsche и този за собствения мотоспорт на компанията, отделът Porsche Style също се реалокира във Вайсах през 1972 година До средата на 80-те години са издигнати измервателен център за екологични технологии и постройка за изпитване на мотори и елементи. През май 1986 година Porsche отвори там и най-модерният в момента аеродинамичен тунел в света.



"От 2010 година насам ние инвестирахме доста в построяването на нови здания и системи. Сериозна сума е разполагаем и за по-нататъшни планове ", изяснява Майкъл Щайнер, член на борда за научноизследователска и развойна дейност в Porsche AG.

В момента се построява втори достъп до комплекса, цялостна постройка за тестване на транспортни средства, център за тестове за сигурност и климатичен аеродинамичен тунел в южната част на съоръжението. Обектът ще бъде уголемен с дванадесет хектара до 2025 година

Във Вайсах се създават, тестват и подготвят транспортни средства за серийно производство от първия чертеж до готовия прототип. Пълната стратегия на дейности на комплекса включва дизайн и идея, изграждане на модели и първи прототипи, тестване на аеродинамиката, звучност и електроника, създаване на системи за задвижване, кормилно ръководство и шаси, тестове за сигурност и тествания на собствена тестова писта, и не на последно място отдела за спорт на Porsche.

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР