Центърът за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ (CDC)

...
Центърът за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ (CDC)
Коментари Харесай

Заради маймунската шарка: Препоръчаха виртуален секс в Zoom

Центърът за надзор и профилактика на болесттите на Съединени американски щати (CDC) издаде насоки, в които изяснява на инфектираните с маймунска шарка американци по какъв начин да вършат секс, като мастурбират на най-малко два метра от колегата си, наред с други рекомендации, пише The Daily Mail. Ръководството на CDC упорства, че всеки, който е инфектиран с заболяването, не би трябвало да прави секс. Но за тези, които подценяват съвета, организацията е разгласила лист на допустимите и неприемливите неща под чаршафите.

Сред препоръките са да се прави секс, до момента в който към момента сте изцяло облечени, с цел да гарантирате, че всички обриви са покрити и даже да избягвате целувки. Друг съвет е незабавно по-късно да се мият ръцете, " фетиш-оборудването “ и облеклата и даже да се обмисли правене на секс виртуално, като да вземем за пример по телефона.

CDC разгласява своите насоки за правене на секс с маймунска шарка по-рано този месец на страницата си за " обществени събирания, по-безопасен секс и маймунска шарка “.

" Ако вие или сътрудник имате маймунска шарка, най-хубавият метод да предпазите себе си и другите е да не вършиме секс от какъвто и да е тип (орален, анален, вагинален) и да не се целувате или докосвате тялото на другия, до момента в който сте заболели, изключително всевъзможни обриви или рани “, се споделя в него.

" [Но] в случай че вие или вашият сътрудник имате (или смятате, че може да имате маймунска шарка) и решите да вършиме секс, помислете за следното, с цел да намалите вероятността от разпространяване на вируса “.

Изданието отбелязва, че Центърът за надзор на болесттите в Британска Колумбия даже е издал рекомендация, съгласно която хората би трябвало да " употребяват бариери, като стени (например " дупки на славата “), които разрешават полов контакт, само че предотвратяват непосредствен контакт лице в лице “.

" Дупката на славата “ е дребен отвор, изрязан в стена, който разрешава на някого да прави секс с допустимо минимум контакт кожа до кожа, изяснява Daily Mail.

Както напомня таблоидът, през 2020 година здравните ръководители на Ню Йорк също издадоха препоръки по какъв начин да се прави секс с най-малък риск от заразяване с Covid. В записка от три страници те предлагат на хората да заобикалят инцидентен секс, оргии или полов контакт с всеки отвън тяхното домакинство. Но в случаите, когато това не е допустимо, те споделят, че хората би трябвало да са " изобретателни “ и да употребяват " физически бариери “ като стени.

Препоръчва се и виртуален секс в " Zoom party “, както и в чат стаи в интернет.

Маймунската шарка не е болест, излъчена по сексуален път, като всеки е изложен на риск да я хване от други хора, в случай че допре обрив или кожна лезия. Но сега Световната здравна организация преглежда известия, че причиняващият обрив вирус може да се популяризира посредством спермата.

Италиански и немски учени настояват, че са разкрили фрагменти от тропическата болест в семенната течност на пациентите.

Понастоящем не е ясно дали тези частици са инфекциозни и могат да причинят болестта при различен субект. Но учени от института Spallanzani в Рим споделят, че най-малко един от техните пациенти е имал задоволително фрагменти в семенната си течност, с цел да допускат, че различен човек може да бъде инфектиран.

Медицинската литература допуска, че пациентите с маймунска шарка нормално изпитват грипоподобна тресчица, последвана от обрив, който се появява по лицето, преди да се популяризира в останалата част на тялото три дни по-късно.

Но CDC споделя, че в доста от случаите до момента, пациентите са прескочили напряко към обривите. Те прибавят, че те постоянно са локализирани към пениса и ануса - и в някои случаи не се популяризират в други елементи на тялото.

Те също ще се сменят с друга скорост, като някои минават към цялостни с гной мехури, до момента в който други към момента имат такива, цялостни с течност. Медицинската литература допуска, че като цяло всички обриви би трябвало да прогресират със същата скорост до течни и по-късно цялостни с гной мехури.

Повечето инфекции в границите на актуалната " вълна “ се откриват измежду гейове или бисексуални мъже и са свързани с интернационалните пътувания.

Повечето инфекции са леки и изчезват сами в границите на четири седмици. Но един на всеки 100 може да се окаже съдбовен, сочат оценките.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР