Центърът за градска мобилност /ЦГМ/ ще прави нов буферен паркинг

...
Центърът за градска мобилност /ЦГМ/ ще прави нов буферен паркинг
Коментари Харесай

Започва работа по буферния паркинг на метростанция Стадион Васил Левски

Центърът за градска подвижност /ЦГМ/ ще прави нов буферен паркинг на метростанцията "Стадион Васил Левски ". Това сподели на брифинг пред публицисти изпълнителният шеф на ЦГМ Християн Петров.
8
Паркингът ще разполага със 193 места и ще проработи в средата на август. В началото на идващия месец ще стартират строително-ремонтните работи по оборудването, които ще костват към 2 млн. лева

Това е първият буферен паркинг, който ще бъде построен напълно със средства на ЦГМ.

През тази година е планувано и завършването на буферния паркинг, който се намира на Централна гара и един наземен паркинг в кв. "Надежда ".

Буферните паркинги ще бъдат безвъзмездни за тези, които употребяват метрото, а за останалите ползватели цената ще е 1 лева за час престой.
8
В буферните паркинги е планувано да има и точки за зареждане на електрически автомобили. В новия паркинг на метростанция "Стадион Васил Левски " те ще бъдат сред осем и 12.

В момента настоящите четири буферни паркинга приблизително са заъплвани през работните дни на 70 - 80 %, разясни Петров.

По програмата за създаване на тротоари ще бъдат вложени към 2 млн. лева В ЦГМ са декларирани стикери за гратис паркиране в синя и зелена зона на над 400 електрически автомобили, сподели още Петров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР