Центърът за борба с дезинформацията към Съвета за национална сигурност

...
Центърът за борба с дезинформацията към Съвета за национална сигурност
Коментари Харесай

Киев освети западни пропагандатори на руския наратив за войната срещу Украйна

Центърът за битка с дезинформацията към Съвета за национална сигурност и защита на Украйна разгласява подборка с изявления на западни специалисти и политици, които приказват за неизбежната победа на Русия и нуждата украинците да създадат отстъпки, оповестява УНИАН.

Списъкът е дълъг и в него влизат " специалисти ", които съставляват както обособени представители, по този начин и представители на институции (като проучвателен центрове и институти). Общото в тяхната реторика е, че всички те пропагандират концепциите на Кремъл за " мощна " съветска войска и " неизбежната " победа на страната-агресор, както и за нуждата от отстъпки от страна на Украйна.

Центърът счита, че тези разкази се популяризират от Русия посредством лоялни на нея западни специалисти. А образците са доста - вижте някои от тях:

- Френският център за разследващи проучвания разгласява аналитична информация, в която се пропагандира концепцията за " неопитни украински бойци " и " професионална съветска войска " ;

- Бившият американски сенатор Ричард Блек приказва в изявление за неизбежната победа на Русия, защото " Русия не може да си разреши да загуби поради опасността от разширението на НАТО " ;

- Италианският военачалник Леонардо Трикарико приканва Европейски Съюз да се откаже от " безумната концепция за продобиване на войната в Украйна " и да накара Украйна да капитулира, с цел да не предизвика Русия да употребява оръжия за всеобщо унищожение;

- Германската организация " Институт Шилер " организира интернационална полемика за опасността от Трета международна война, като участниците заключиха, че " борбата с Русия е пагубна за Германия и Европейски Съюз " (Институтът към този момент отговори на обвиняванията на центъра SNBO и го назова " натовски " );

- Русия упреква Запада за риска за международната продоволствена сигурност;

- Русия упреква Запада за риска за международната продоволствена сигурност;

- Опитът на Русия да смекчи глобите пък демонстрира тяхната успеваемост

Всички тези " специалисти " популяризират описа на Кремъл по някаква причина. Чрез тях Руската федерация се пробва да наложи на света своята позиция.

Идеята за неизбежната съветска победа не се споделя от доста авторитетни експертни центрове. Така да вземем за пример предходния ден Американският институт за проучване на войната (ISW) разгласява отчет, в който разказва проблемите на съветската войска с оборудването и персоналния състав, както и възможностите на Украйна за контраатака.

Вчера украинските служби предизвестиха, че съветските окупатори са почнали огромна осведомителна и психическа интервенция, като популяризират имитации за пленени бойци от завода " Азовстал ".

Според някогашния пълководец на полка " Азов " Максим Жорин със бранителите на Мариупол, които са били в " Азовстал " и в този момент са в плен на Руската федерация, съвсем няма връзка.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР