Центърът на Вашингтон никога не е бил толкова безлюден. Служителите

...
Центърът на Вашингтон никога не е бил толкова безлюден. Служителите
Коментари Харесай

Мегаполис се превърна в призрачен град

Центърът на Вашингтон в никакъв случай не е бил толкоз необитаем. Служителите на банки, мозъчни тръстове и интернационалните организации работят от у дома. Преди началото на пандемията по 15 000 души пътуваха до работното си място по основната линия на метрото, в този момент не са повече от 1500 души.

Това е и повода дребните магазинчета в центъра да са празни, като да вземем за пример книжарницата на Алън, която датира от 40 години. " Вашингтон се трансформира в нереален град. 90% от постоянните минувачи си стоят у дома. Няма и туристи, а те бяха значима клиентела за нас ", споделя пред Deutsche Welle Алън Стайпек, притежател на книжарница, който е бил заставен да я затвори за 6 месеца. С помощите получени от страната е съумял да задържи своите 40 чиновници, а с помощта на притежателя на помещението, в което е разположил книжарницата си, заплаща по-нисък наем, само че това не са дълготрайни решения. Единственото избавление са продажбите в интернет.

Допреди пандемията интернет беше опасност за дребните търговци. Днес обаче той е тяхното избавление. От друга страна, компании като Amazon съумяха да се разраснат, а облагите им доближиха колосални размери. Компанията е спечелила над 6 милиарда USD единствено за последното тримесечие. Това е тримесечен връх в досегашната ѝ 26-годишна история.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР