Центърът на Мюнстер снощи беше отцепен заради мащабна полицейска акция,

...
Центърът на Мюнстер снощи беше отцепен заради мащабна полицейска акция,
Коментари Харесай

Очевидец! Българка на косъм от смъртта в Мюнстер: Видяхме как хората се смеят, а минути след това се случи най-страшното…

Центърът на Мюнстер нощес беше отцепен поради огромна полицейска акция, след като  товарен микробус се вряза в масите на известно заведение . Властите преглеждат случилото се като съзнателно нахлуване. Десетки коли за спешна помощ извозиха потърпевшите. За най-спешните случаи бяха изпратени хеликоптери.

Българката Пенка Влъчкова, която живее в Мюнстер, описа пред Нова телевизия, че със фамилията си обмисляли да седнат в заведението, където нападателят се врязал с буса си малко по-късно.

„ Нещо от вътрешната страна ми подсказваше, че би трябвало да продължим напред ”, сподели тя.

„ 200 метра повървяхме и чухме блъсканица. Разхвърчаха се коли за спешна помощ, пожарна, полиция. Започнаха да отделят региона. Имаше доста тежковъоръжени служители на реда. Над нас летяха два хеликоптера, единият, от които застана на място и остана по този начин повече от час и половина, снимайки ежесекундно мястото на закононарушението ”, споделя Пенка.

„ Буквално няколко минути преди този момент видяхме хората – радостни, радостни, със фамилиите си ”.

Българката сподели, че през вчерашния ден улиците на града са били затворени и е имало доста непоколебим полицейски надзор. Според нея до 2 през нощта е имало хора в централните елементи на града, които не са били допускани до домовете си.

Иво Кънчев, който живее в Мюнстер от 2001-ва година сподели, че съгласно немските медии като „ Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ” причинителят не е бил родом от града, само че дълго живеел в него.

„ Жертвите са разпознати – мъж и жена, които най-вероятно са били посетители на града ”, съобщи Кънчев. Той добави, че полицията работи по всички версии. В първия час след случая се е работело по версията, че може да става въпрос за терористичен акт, а в града са били осъществявани арести и инспекции.

„ Тази вечер се чака министър-президентът на региона, дружно с федералния министър на вътрешните работи да дойдат в Мюнстер ”, сподели той.

Анализаторът на процесите в Германия Мария Стоянова съобщи, че сходен случай с психологично болен не се случва за пръв път в страната.

„ За страдание това не е първият сходен случай и не за пръв път лице, което желае или е в положение на амок и желае да направи самоубийство, се насочва към група от хора. Това се случи преди години по време на едно от международните шампионати по футбол ”, означи анализаторът. Тогава за благополучие не е имало жертви.

„ Случаят наподобява на този със злокобната разлика, че има двама починали и 20 ранени ”, сподели тя.

„ Нормално е, защото в последните няколко години сме очевидци на опити от терористи, да се пробват да употребяват товарни коли като оръжие ”, сподели тя и добави, че заради това е разбираем фактът, че първичната реакция на вчерашния случай е, че това може да е атентат.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР