Център за оказване на съдействие на пристигналите от Украйна български

...
Център за оказване на съдействие на пристигналите от Украйна български
Коментари Харесай

Откриват център за украински бежанци във Варна

Център за оказване на подпомагане на пристигналите от Украйна български жители и бежанци ще бъде открит във Варна в постройка, която ще дефинира общината до дни. Това заяви Благомир Коцев, регионален шеф на Варненска област след съвещание на регионалния съвет, обвързван с проблемите на бежанците.

Благомир Коцев сподели, че хората, идващи от Одеса във Варна ще се усилват през идващите дни, те към този момент се настаняват в хотели безплатно. Очаква се решение на национално равнище за разпределяне на държавна помощ за хотелиерите, с цел да могат още хотели да отворят порти за бягащите от войната. Коцев акцентира, че всеки нуждаещ се ще бъде гарантиран с здравна и болнична помощ.

Над 210 донори са се отзовали през днешния ден в централата на Българския червен кръст в София на апела за помощи за бежанците от Украйна.



От Български червен кръст обясниха, че когато бъдат събрани задоволително количество материални дарения, те ще бъдат превозени с камион до Украйна, а паричните средства, които от през днешния ден се събират посредством банковата сметка на БЧК, оповестена на страницата на организацията, ще бъдат употребявани за хората, които са пристигнали от Украйна в България, а друга част ще бъдат предоставени на украинския Червен кръст посредством Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, изясни Ясен Сливенски от дирекция „ Мениджмънт на бедствията “ в БЧК:

„ В момента най-важното, което върви е - да се отзовем, да отговорим на неотложните потребности и да помогнем в този момент “.

БЧК открива дарителска сметка в помощ на украинските жители
За хората у нас не е мъчно, когато има потребност, да се помогне, да го създадат, споделиха интервюирани пред БНР. Остава мъчно обаче да се изясни за какво, с цел да се реши даден проблем се водят сражения.

„ Още не ми се желае да го възприема това нещо, че ми се постанова да оказвам помощ на хора, които са потърпевши от война “, сподели столичанка.

Дарения се одобряват и във всичките 28 регионални структури на БЧК.
ТЕМА преди 17 минути 155 преди 21 минути 198 преди 24 минути 424
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР