Център за интегриране, рехабилитация и социални дейности за хора с

...
Център за интегриране, рехабилитация и социални дейности за хора с
Коментари Харесай

Първият център за малки хора в България отваря врати в София

Център за консолидиране, рехабилитация и обществени действия за хора с невисок растеж следва да отвори порти в София. Подобна услуга се основава за първи път у нас, а с изключение на на място, експертите ще оказват помощ, както посредством мобилен екип из цялата страна, по този начин и през Интернет. Центърът се чака да проработи през октомври.

Една постройка, три етажа и няколко пространства вътре в нея. Това е направено за дребните хора,за да живеят по-добре.
инж. Светослав Чернев, президент на „ Малки български хора “: Ще има напълно приспособена среда за живеене на дребни хора, за тяхното краткотрайно настаняване.
На втория етаж ще бъде психологът, рехабилитаторът, като там ще има специфична маса за разтривки, шведска стена, велоергометри, бягащи пътеки, килимчета за извършения.

Ще има и обществени служащи. Една от тях е Севджан, която като се изключи че ще бъде него чиновник, ще употребява и част от услугите му.
Севджан, обществен служащ: Работила съм и преди като обществен работник-година и три месеца в Кърджали. И в този момент живот и здраве ще стартира работа тук, да си оказваме помощ тук на нашите хора.
Опитът и до момента демонстрира, че в дребните обитаеми места, каквото е и нейното родно, липсват обществени служащи за хора като нея. Затова е щастлива, че с изключение на в центъра, услуги за дребни хора ще предлага и мобилен екип от експерти, който ще обикаля страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР