Център за данни в Джорджия ще се захранва с възобновяема

...
Център за данни в Джорджия ще се захранва с възобновяема
Коментари Харесай

Строят нови соларни централи за Facebook

Център за данни в Джорджия ще се зарежда с възобновима сила

Фейсбук е решен да употребява напълно възобновима сила за интервенциите си (източник: CC0 Public Domain)

E лектроенергийното сдружение Walton Electric Membership Corporation (EMC), благосъстоятелност на крайни консуматори, подписа контракти с разработчици на слънчеви електроцентрали за два плана, които ще доставят сила за новия център за данни на Фейсбук в Нютън Каунти, Джорджия.

Сътрудничеството е най-големият план за слънчева сила в щата. Самият център ще бъде захранван напълно с възобновима сила. Фейсбук избра Walton EMC като снабдител още когато през март компанията разгласи, че стартира създаване на оборудването – постройка с обща повърхност 90 000 кв. метра.
още по тематиката
Silicon Ranch и Strata Solar са компаниите, които ще изградят новите слънчеви централи от международна класа, с цел да зареждат новия център за данни, заяви GreenTech.bg. Центърът за данни на Фейсбук в Нютън е едно от най-модерните, енергийно ефикасни уреди в света, което употребява с 38% по-малко електрическа енергия от „ средностатистическия ” център за данни.

Постигнатото съглашение ще послужат като пример за сходни планове из цялата страна и ще донесе стопански изгоди на локално ниво, подчертаха от EMC.  Facebook, от своя страна, е решен да поддържа всичките си интервенции със 100% възобновима сила. Новите слънчеви електроцентрали ще оказват помощ на компанията да реализираме тази цел за центъра за данни в Нютън.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР