Център МИР, който помага на стотици деца и родители в

...
Център МИР, който помага на стотици деца и родители в
Коментари Харесай

Ромите също могат! Център за интеграция във Факултета вече има соларна система -

Център МИР, който оказва помощ на стотици деца и родители в кв. “Факултета ” с разнообразни действия за интеграция като образования и кариерно развиване, вече има слънчева система, конфигурирана от “Грийнпийс ” България.

“Грийнпийс България от години, като се изключи че теоретично насърчаваме за потребление на възобновимата сила, понякога приготвяме и изпълняваме планове на процедура. Целта е не просто да приказваме за слънчевата сила, а да покажем по какъв начин можем да я използваме в всекидневието и това е първият ни обществен план ”, описа пред OFFNews Балин Балинов, който е координатор „ Енергийни решения “ към природозащитната организация.



Балин Балинов

Те са конфигурирали безплатно слънчева система на покрива на Център МИР, където от началото на годината доста са се нараснали сметките на електрическа енергия, което пречи на дейностите им в помощ на хората от региона.

“Оттук нататък ще става все по-належащо компаниите, организациите и семействата да помислят за слънчева опция, тъй като цените на електрическата сила няма да понижават ”, изяснява той.

Балинов разяснява и казуса с качеството на въздуха в кв. “Факултета ”, обвързван с невъзможността на хората от квартала да отделят средства за отопление, което не замърсява околната среда.

“Със сигурност първият добър съвет е да се употребява минимум сила, тук приказваме за енергийна успеваемост и в какво положение са постройките, които се отопляват. Трябва загубата на сила да бъде сведена до най-малко, а когато имаме дом с доста остаряла дограма, а някои от къщите даже нямат прозорци, тогава би трябвало да стартираме оттова. Трябва да имаме добре изолиран дом, с цел да бъдат и сметките по-ниски и по-късно можем да приказваме и различен вид отопление ”, изяснява специалистът.



Боян Василев

Боян Василев е психолог и работи в Център МИР от 20 години. Той споделя, че организацията се занимава с дела, ориентирани по едно и също време за деца и родители. Целта е да се задържат децата допустимо най-дълго в просветителната система, а възрастните да научат по какъв начин да се развиват в кариерен проект и да бъдат по-ефективни родители.

“Децата, които минават през центъра, получават много умения, които се виждат и се виждат. Училищата, които са към квартала предпочитано одобряват деца, приключили наши групи, защото те са доста добре готови и работата с тях към този момент в предучилищните групи е доста по-лесна ”, споделя той.

Историите за деца, които сега навлизат в кариерното си развиване не са по никакъв начин малко.

“Момиче, с което сме работили, беше още ученичка в прогимназиален стадий, когато влезе в нашите групи, по-късно стана доброволец при нас и в този момент е наша колежка. Това е дълъг път, извървян с една доста сериозна смяна. Човек, който промени своята орис. Имаме и момче, което е доброволец също, той е от детската градина при нас, цялостен първенец е и учи в доста елитно учебно заведение ”, описа още Василев.



Рени Маринова

Рени Маринова е майка на три деца. Тя схваща за Център МИР от най-голямата си щерка и стартират интензивно да го посещават.

“Много оказа помощ фондацията на децата, някои от тях към този момент учат, реализират фантазиите си. Хората, които работят в центъра, демонстрират на децата, че няма разлика в етноса, с цел да не се потискат от това, че са роми и че не могат. Напротив, ние също можем ”, споделя тя.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР