Ценовата оферта на консорциума между хасковската фирма Аква конструкт груп

...
Ценовата оферта на консорциума между хасковската фирма Аква конструкт груп
Коментари Харесай

Избират новата фирма за строежа на сградата на ОУ„Княза Александър I” за 7 млн. лева

Ценовата оферта на консорциума сред хасковската компания „ Аква конструкт груп ” и варненската „ Одесосстрой ” е бил отворена от комисията към Община  Пловдив. Тя е на стойност от 7,15 млн. лв. без Данък добавена стойност, което е с 50 000 лв. по-ниска от предходната определена  фирма „ Ринг – П ”. Последната обаче бе отстранена след решение на Върховният административен съд, която анулира избора на компанията на Крум Бурджиев.  Тогава висшите магистрати  постановиха, че консорциума с водеща компания „ Аква конструкт груп ” е бил отхвърлен погрешно.
Прочетете още
С това решение на процедура се предреши избора за строител на нова постройка на главното учебно заведение в двора на Хуманитарната гимназия. Очаква се до дни и обединяването да бъде определено публично за реализатор и след периодите за обжалване да се подпише контракт.

Реалното строителство може да стартира през май.

Парите за първото ново учебно заведение в Пловдив от три десетилетия са от държавното управление, като трябваше да се усвоят до края на годината. Все отново срокът е бил продължен с две години и планът може да се осъществя макар забавянията.

Поръчката е на инженеринг, като е разграничена на четири действия – правене на Подробен устройствен план, абстрактен капиталов план и механически и работен план. Втората активност е за практикуване на авторски контрол по време на строителството, а третата е са самите строително-монтажни работи на учебна постройка.

Последната е позиция е за  оборудване,  облагородяване на двор и създаване на спортна зала. По първите три действия има обезпечено финансиране, което е от държавния бюджет. Само за последната Общината няма гласувани средства, само че те ще бъдат обезпечени към края на завършването на строителството на постройката.

Заданието на поръчката е създадено на база направено изследване измежду чиновниците на ОУ „ Княз Александър I “. Целта е превръщането на учебното заведение в модел на модерно учебно заведение, с високо качество на обучение, съвременно конкурентно способно учебно заведение за развиване на цифрови, обществени и цивилен компетентности, посредством настоящи тактики и интерактивни способи и средства на преподаване, подготвящи дейни обществено виновни персони.  В учебното заведение ще се образоват 750 деца в 30 паралелки от първи до седми клас.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР